Jongeren

Behandeling jongeren

Er bestaan heel veel verschillende beugels. In de orthodontische praktijk noemen ze dat apparatuur. Er zijn binnen- en buitenbeugels en bij de binnenbeugels wordt er weer een onderscheid gemaakt tussen uitneembare en vastzittende beugels.

Tijdens een orthodontische behandeling is het regelmatig nodig verschillende soorten beugels gelijktijdig of direct na elkaar te gebruiken. Je kunt daarbij meestal niet kiezen: de keuze voor de beugel die moet worden gebruikt hangt vooral af van het doel dat ermee bereikt moet worden.

Nadat de beugel is geplaatst, moet je voor de gemiddelde orthodontische behandeling elke 4 tot 6 weken voor controle terugkomen. De beugel en de stand van het gebit worden gecontroleerd. Indien nodig wordt de beugel aangepast. In de meeste gevallen duurt een behandeling ongeveer 2-2,5 jaar. De duur is afhankelijk van de complexiteit van de afwijking, de groei, wisseling en de medewerking van de patiënt. De orthodontist zal een schatting maken van de duur, maar de uiteindelijke duur is moeilijk te voorspellen.