Tarieven / verzekering

Tarieven
De tarieven orthodontie zijn door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), in opdracht van de overheid vastgesteld. orthodontisten moeten werken met deze landelijke vaste tarieven. De tarieven kunt u vinden op de website van de NZa Orthodontische zorg We begrijpen dat het voor u moeilijk kan zijn om inzicht te krijgen in de kosten van de gehele orthodontische behandeling. Wij sturen u na het eerste bezoek aan onze praktijk daarom altijd, voorafgaand aan de start van de behandeling, een schriftelijke kostenbegroting met de prestatiecodes en eventuele techniekkosten die voor u van toepassing zijn.
Verzekering
De basisverzekering vergoedt orthodontie alleen indien er sprake is van:
  1. aangeboren afwijkingen van het aangezicht zoals bijvoorbeeld een hazenlip (schisis)
  2. ernstige afwijkingen van het gebit met schade tot gevolg. Vaak zijn hier naast orthodontie ook kaakchirurgische ingrepen nodig.
Alle overige problemen die orthodontisch behandeld moeten worden, vallen binnen de aanvullende verzekeringen die door de zorgverzekeraars worden aangeboden. De vergoedingen kunnen per verzekeraar en per aanvullend pakket sterk verschillen. Wij adviseren u om uzelf van te voren goed te (laten) informeren. De volgende websites kunnen u daarbij helpen: www.orthodontist.nl (kunt u een overzicht vinden van de ‘beste zorgverzekeraars’ voor orthodontie). Andere handige links gezondkindergebit.nl of vergelijkmondzorg.nl